Beseda se studenty gymnázia v Českém Krumlově

„Demokracie je diskuse,“ říkal Masaryk. Do takové diskuse ale naše společnost potřebuje aktivní lidi, schopné věcnými argumenty bránit naše hodnoty a principy. Pro mě je to jeden z hlavních důvodů, proč už několik let chodím diskutovat se studenty po celé ČR. Děkuji studentům gymnázia v Českém Krumlově za pozvání na besedu do jejich krásného města.

Využil jsem jednu z posledních možností projít se po téměř liduprázdných ulicích Českého Krumlova. Do města se postupně vrací turistický ruch. Pro lidi, kteří zde z turistického ruchu žijí, je to dobrá zpráva. Mnoho zdejších ale zároveň doufá, že se do města podaří přilákat více „neuspěchaných“ turistů. Tedy nejen tisíce hodinových návštěvníků, kteří si město rychle nafotí, naskáčou do autobusů a městu po nich zůstanou jen odpadky.

Český Krumlov potřebuje více návštěvníků, kteří se zde zdrží, využijí alespoň část rozsáhlé nabídky akcí a atrakcí, přenocují a alespoň na chvíli splynou s atmosférou tohoto krásného města. To je ten druh turistického ruchu, který je třeba rozvíjet a podporovat.

Odebírejte novinky

Přihlaste se k odběru novinek z iniciativy Spolu silnější a buďte mezi prvními, kdo bude vědět o našich plánovaných akcích. Pravidelně zasíláme shrnutí nejzajímavějších článků z médií a příspěvků na sociálních sítích. Stejně tak se můžete díky našim newsletterům připojit k dobročinným aktivitám.

#spolusilnejsi