Dar na výrobu a distribuci ochranných štítů

Částka, kterou jsme této aktivitě zaslali:

40 000 Kč

Co jste dělal před vypuknutím současné krize?

Se svými kolegy jsem se věnoval výrobě a navrhování kožených doplňků. Těsně před vyhlášením nouzového stavu jsme pracovali na nové kolekci dámských kabelek, pro léto 2020. Jednalo se o celkem specifickou akci, protože jsme návrh osobně konzultovali s více než 30-ti zákaznicemi. 

Jakub Jarolím, Eggo

Jak vás tato situace zasáhla?

Vzhledem k vážné situaci jsme byli nuceni zavřít náš showroom, který je pro naši práci zcela klíčový, jelikož jej využíváme k osobním schůzkám s našimi klienty. Náš e-shop sice stále zůstal stále v provozu, ale zaznamenali jsme propad tržeb, který jsem za 10 let podnikání nezažil.

S kolegy jsme okamžitě připravili režim omezené výroby a začali jsme uvažovat, jak bychom mohli být v dané situaci prospěšní. Takřka okamžitě jsme začali šít roušky, které jsme poskytovali zdarma každému, kdo o ně požádal. Na textilní výrobu ale nejsme vybaveni, a proto byla výroba neefektivní. Uvažovali jsme tedy  nad ochranným prostředkem, kterého bychom za krátkou dobu dokázali vyrobit co největší množství.

Tím jsme se dostali k výrobě ochranných štítů, které stále vyrábíme. Během prvních 10-ti dní se nám jich podařilo v týmu 4 lidí vyrobit a rozdistribuovat více než 1000.

Jak vás situace změnila?

Nemyslím si, že nijak výrazně. Podnikám poměrně dlouhou dobu a samozřejmě jsem pamatoval na to, že mohou přijít hubená léta. S možností krizové situace jsem počítal, ovšem rozhodně by mě nikdy nenapadlo, že to bude vypadat tak, jak to teď vypadá. Jsem vděčný za zkušenosti a znalosti, které v současných, mnohdy vypjatých situacích získáváme. 

Jak vám pomůže podpora od našich dárců?

V horizontu dnů a týdnů zcela a naprosto zásadním způsobem. Velice si daru vážíme. Za obdrženou částku můžeme v řádu dnů vyrobit a rozeslat 800 štítů, které budou určeny především pro nemocnice a zařízení, které se starají o seniory.

Doposud jsme naši činnost financovali z vlastní kapsy a od drobných dárců. Náš vlastní rozpočet je napjatý a nájem, výplaty a daně platit musím bez ohledu na situaci. Tato finanční podpora nám ale zajistila možnost zásobit i větší instituce a pomoci jim v jejich nelehké situaci. Děkujeme Vám!

"Za obdrženou částku můžeme v řádu dnů vyrobit a rozeslat 800 štítů, které budou určeny především pro nemocnice a zařízení, které se starají o seniory."

Co pro Vás tato pomoc od lidí znamená?

Především možnost okamžitě několika velkým institucím přislíbit bleskovou dodávku štítů. Dále také morální podporu, která nám pomáhá vytrvat v našem snažení. Moc nás těší, že je to podpora, kterou posílají lidé ostatním a my máme tu čest být jejími zprostředkovateli, jsme jakýmsi nástrojem v rukou dárců a to je hezký pocit.

Někteří členové rodin našeho týmu pracují jako zdravotníci, a proto v přímém přenosu vidíme, jak situace s ochrannými prostředky vypadá. Stejně jako celá řada ostatních kreativních a pracovitých lidí jsme se tedy pokusili pomoci potřebným, které státní aparát nebyl schopen adekvátně zásobit a v tomto směru mnohdy selhal.

Děkujeme všem za podporu!
#spolusilnejsi #pomahamepomahat

#spolusilnejsi