Dlouhá cesta k demokracii: Záznam diskuze s armádním generálem Petrem Pavlem

Jakou cestu urazila Evropa od konce druhé světové války? Čím si společnosti procházejí v procesu demokratizace a jak vypadá jejich začleňování do rodiny západních demokratických států a organizací? Jakou roli v nich hraje solidarita a jak si stojí evropské státy dnes?

Diskuze byla uspořádána 22. 3. 2021 u příležitosti 75 let od skončení druhé světové války (vzhledem k loňské krizové situaci však realizována o rok později) Centrem pro lidská práva a demokracii a Security Outlines. Partnery akce byly Spolu silnější a Velvyslanectví USA v Praze.

Zdroj: Security Outlines, 24. 3. 2021

Odebírejte novinky

Přihlaste se k odběru novinek z iniciativy Spolu silnější a buďte mezi prvními, kdo bude vědět o našich plánovaných akcích. Pravidelně zasíláme shrnutí nejzajímavějších článků z médií a příspěvků na sociálních sítích. Stejně tak se můžete díky našim newsletterům připojit k dobročinným aktivitám.

Blog a novinky

Voják jde, aby vyhrál, řekl Pavel a ukázal sponzory

Voják jde, aby vyhrál, řekl Pavel a ukázal sponzory

Generál Petr Pavel včera potvrdil, že hodlá kandidovat na prezidenta. Oficiálně to ale chce oznámit až koncem srpna, kdy spustí ostrou volební kampaň. „Jsem rozhodnutý kandidovat a ve volbě uspět. Voják nejde do války s tím, aby se jí zúčastnil, ale aby vyhrál,“ řekl včera na setkání s novináři.

Air memorial v Roudnici

Air memorial v Roudnici

Air memorial v Roudnici má vždycky skvělou atmosféru. Letos, po mokré sobotě, i bezchybné počasí v nedělním letovém programu, plném obdivuhodných výkonů “báječných mužů na létajících strojích”. Tak za rok nashledanou.

O cestování, fotografování a motorkách

O cestování, fotografování a motorkách

Když se řekne jméno generála Petra Pavla, každý si představí charismatického vojáka v uniformě, ale málokdo ví, že miluje motorky, knihy, focení a cestování. A o tom všem si povídal na rozhlasové Pohovce s Jožkou Kubáníkem.

#spolusilnejsi