Generál Pavel jednal s premiérem Babišem. Nabídl pomoc a zapojí se do revize, jak stát obstál během druhé vlny epidemie

Česko potřebuje odborné vyhodnocení toho, jak se stát připravil a reagoval na druhou vlnu epidemie koronaviru. Společně o tom jednali generál Petr Pavel a premiér Andrej Babiš.

24. 11. 2020, Praha

Generál Pavel nabídl své zapojení do revize a koordinace odborníků tak, abychom se rychle poučili a byli lépe připraveni na další vlny epidemie a krize v budoucnu.

generál Petr Pavel při jednání s premiérem Andrejem Babišem

„Jde mi o nepolitickou revizi, jak fungovalo krizové řízení, jak komunikovaly instituce a úřady, jak se dařilo komunikovat s byznysem, jak to fungovalo ve zdravotnictví, školství nebo jak stát systematicky zapojoval dobrovolníky,“ uvedl generál Pavel. 

Dále s Blatným

Podle domluvy s premiérem bude následovat schůzka generála Pavla s ministrem zdravotnictví Blatným. Toho premiér již dříve požádal o revizi kroků, kterými stát na krizi reagoval. Podle generála Pavla by následně mohl vzniknout odborný tým, který provede vyhodnocení napříč resorty a urychleně připraví doporučení vládě pro lepší zvládání krizí.

Generál Pavel také představil premiérovi návrh na vznik integrovaného bezpečnostního systému. Ten je jedním z hlavních doporučení jeho expertní skupiny, s níž objel v létě Česko při vyhodnocování zkušeností z první vlny epidemie.

#spolusilnejsi