Generál Pavel Ve Varech. S manželkou vyrazili na Zátopka

Generál Petr Pavel přijal pozvání karlovarského filmového festivalu, během kterého s manželkou vyrazili i na nový film Zátopek.

„Emil Zátopek byl pro mne legendou. Bylo skvělé vidět jeho příběh i z jiného, osobního úhlu pohledu. Líbilo se nám, že příběh je hluboký a od prvotní bezstarostnosti se postupem času dostane až k osobnímu hrdinství,“ řekl generál Pavel.

Film podle generála Pavla hezky dokresluje obrázek o Zátopkovi a nabízí řadu detailů jeho osobního života. Zároveň však divákovi nenutí žádné morální soudy a nechává na něm, aby si udělal svůj vlastní názor. 

„Myslím, že film čeká velký úspěch. Moc se nám líbil jak Václav Neužil v hlavní mužské roli, tak i Martha Issová, která velmi věrohodně ztvárnila Danu Zátopkovou, včetně jejího moravského přízvuku. Měl jsem to štěstí, že právě s Danou Zátopkovou jsem se mohl v minulosti hned několikrát setkat a vždy to pro mne byly mimořádné okamžiky,“ řekl generál Pavel.

Ten byl v kině po dlouhé přestávce způsobené koronavirovou epidemií. „Už jenom to, že můžeme sedět v obrovském kinosále byl pro nás s manželkou zážitek. Máme velkou radost, že se kultura pomalu ale jistě zase staví na nohy,” doplnil generál Pavel.

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se uskutečnil po dvouleté pauze zapříčiněné koronavirovou pandemií. Původně měl proběhnout již loni, v náhradním podzimním termínu, ale vzhledem k epidemiologické situaci musel festival počkat až na letošní léto. I premiéra filmu Zátopek tak proběhla až o rok později, než bylo původně plánováno. 

Odebírejte novinky

Přihlaste se k odběru novinek z iniciativy Spolu silnější a buďte mezi prvními, kdo bude vědět o našich plánovaných akcích. Pravidelně zasíláme shrnutí nejzajímavějších článků z médií a příspěvků na sociálních sítích. Stejně tak se můžete díky našim newsletterům připojit k dobročinným aktivitám.

#spolusilnejsi