Generál Petr Pavel navštívil rodnou Planou

Generál Pavel v neděli navštívil Planou u Mariánských Lázní – město, které má pro něj mimořádný význam. V listopadu uplyne 60 let od chvíle, kdy se právě tady narodil.

„Mám radost, že pro Planou platí to, co vnímám i ve většině českých měst a obcí, kam po dlouhé době přijedu. Vidím, jak prokoukla, kolik je tam krásných nových domů. Svědčí to o tom, že ta města nejsou pouze místem k přespávání, ale jsou to místa k příjemnému životu. Ta mají být hezká, lidé na ně mají být pyšní, rádi do nich jezdit a potkávat se v nich,“ řekl generál Pavel na náměstí v Plané před zhruba padesátkou posluchačů.

S místními mluvil ale také o aktuální domácí i zahraniční politice, třeba dění v Afghánistánu nebo současném Rusku. 

Došlo i na velmi uvolněné a osobní otázky např. jaký je oblíbený herec generála Pavla (Ondřej Vetchý), jestli rád tančí (do tanečních chodil, ale tanec není jeho silná stránka) či jeho zájmy (motorky, fotografování a cestování).

Odebírejte novinky

Přihlaste se k odběru novinek z iniciativy Spolu silnější a buďte mezi prvními, kdo bude vědět o našich plánovaných akcích. Pravidelně zasíláme shrnutí nejzajímavějších článků z médií a příspěvků na sociálních sítích. Stejně tak se můžete díky našim newsletterům připojit k dobročinným aktivitám.

#spolusilnejsi