O chebské zdravotníky už se starají terapeuti. Generál Pavel teď míří s pomocí do Klatov

Stačily necelé dva týdny a první sbírka na osobní psychologickou péči pro zdravotníky už úspěšně pomáhá. Projekt #dejmesilu na podporu lékařů a sester v chebské nemocnici, který spustil generál Pavel, už pomáhá přímo na místě. Další pomoc teď iniciativa organizuje pro zdravotníky v Klatovech.

Během 10 dní přispěli lidé na chebské zdravotníky přes 100 tisíc korun. Za to iniciativa Spolu silnější společně s lokálním Komunitním osvětovým společenstvím zajistila dvouměsíční péči přímo v chebské nemocnici. Terapeuti už jsou s lékaři a sestrami v kontaktu a budou za nimi následující 2 měsíce několikrát týdně docházet přímo do nemocnice.

„Lékaři a sestry v přetížených nemocnicích vedou bitvu za nás všechny. Dělají rozhodnutí o životě a smrti. Jsou pod obrovským stresem. Z vlastní zkušenosti vím, co s psychikou člověka udělá dlouho trvající stres,“ řekl ke sbírce generál Pavel.

Ten chce nyní obdobnou pomoc zorganizovat i v nemocnici v Klatovech. I tam je situace velmi vážná. Také v Klatovech chce generál Pavel ve spolupráci s regionální pobočkou ADRA zajistit osobní péči lékařům a sestrám přímo tam, kde pracují. 

„Chceme také, aby zdravotníci mohli navázat s terapeuty dlouhodobý vztah, aby si byli nablízku i po opadnutí největších problémů; nahromaděný stres a vyčerpání z tak těžkého boje je třeba léčit dlouho, proto je důležitý osobní kontakt a o něj nám jde v naší sbírce nejvíce“ uzavřel generál Pavel.

Odebírejte novinky
 

Přihlaste se k odběru novinek z iniciativy Spolu silnější a buďte mezi prvními, kdo bude vědět o našich plánovaných akcích. Pravidelně zasíláme shrnutí nejzajímavějších článků z médií a příspěvků na sociálních sítích. Stejně tak se můžete díky našim newsletterům připojit k dobročinným aktivitám.

 

Petr Pavel

Armádní generál ve výslužbě, bývalý náčelník Generálního štábu Armády České republiky a předseda vojenského výboru NATO. Dnes se věnuje přednáškám a besedám s občany a s cílem dále pomáhat posilovat českou společnost, aby byla soudržná a nerozdělovali ji vnitřní konflikty, založil spolek Pro bezpečnou budoucnost.

#spolusilnejsi