O tématech aktuálního dění jsme si povídali v Knihovně Jana Drdy v Příbrami

Aktuálně není diskuse, ve které by se mě někdo nezeptal na Ukrajinu a na to, zda bude válka. Je pochopitelné, že představa další války v Evropě je pro lidi děsivá a pro mnohé stále živá.

Lidé se také často ptají, proč má vlastně Rusko takové obavy z NATO nebo z toho, že by Ukrajina do NATO vstoupila. Navíc když NATO žádnou agresi vůči Rusku nevyvíjí. Je to jednoduché. Rusko se nebojí NATO ani Ukrajiny. Rusko se bojí toho, že se Ukrajina stane prosperujícím státem západního střihu.

Bojí se toho, že životní úroveň na Ukrajině půjde nahoru. A režim se logicky obává, že v kontrastu s tím bude více vidět, jak Rusko samotné stagnuje a jak se běžným Rusům žije. Nejen o tématech aktuálního dění jsme si povídali v Knihovně Jana Drdy v Příbrami. Děkuji za pozvání!

Odebírejte novinky

Přihlaste se k odběru novinek z iniciativy Spolu silnější a buďte mezi prvními, kdo bude vědět o našich plánovaných akcích. Pravidelně zasíláme shrnutí nejzajímavějších článků z médií a příspěvků na sociálních sítích. Stejně tak se můžete díky našim newsletterům připojit k dobročinným aktivitám.

#spolusilnejsi