Věřím v realizaci plánů iniciativy POHO 2030 v ostravsko-karvinského revíru

Po více než 100 let doly v ostravsko-karvinském revíru živily desítky tisíc lidí a areály, jako tento, nezely prázdnotou. Dnes jsou už doly postupně uzavírány a v krátké době těžba černého uhlí bude minulostí.

U některých starších to sice budí nostalgii, zároveň je z nich ale i cítit naděje, že se pro ně najde nové využití, které vrátí život nejenom do těchto jedinečných areálů. Díky procesu transformace a iniciativě POHO 2030 se z nich stanou nejenom industriální parky, které budou připomínat minulost, ale zároveň prostory pro nové podnikání, vzdělavaní, výzkumná centra a mnoho dalšího.

Důležité je, že tyto projekty jsou nejen na papíře, ale jsou na ně i alokovány prostředky z Fondu pro spravedlivou transformaci. Lidem, kteří na záchraně areálů pracují držím palce a věřím v realizaci jejich plánů.

Odebírejte novinky

Přihlaste se k odběru novinek z iniciativy Spolu silnější a buďte mezi prvními, kdo bude vědět o našich plánovaných akcích. Pravidelně zasíláme shrnutí nejzajímavějších článků z médií a příspěvků na sociálních sítích. Stejně tak se můžete díky našim newsletterům připojit k dobročinným aktivitám.

#spolusilnejsi