Spouštíme sbírku na pomoc přetíženým chebským zdravotníkům

Zdravotníci jsou stejní lidé jako my, ale dnes na pokraji fyzických i psychických sil vedou bitvu za nás všechny – dělají rozhodnuti o životě a smrti, jsou pod obrovským stresem. 

Utrpení pacientů se extrémně podepíše i na těch nejsilnějších. Z vlastní zkušenosti vím, co s psychikou člověka udělá dlouho trvající stres.

V rámci iniciativy Spolu silnější chceme pomoci přetíženým zdravotníkům chebské nemocnice. Společně s místním Komunitním osvětovým společenstvím organizujeme sbírku, která zajistí lékařům a sestrám v první linii osobní psychologickou podporu. 

Přímo na pracovišti

Po domluvě s vedením nemocnice chceme zajistit, aby za nimi docházeli odborníci několikrát týdně přímo do nemocnice.

Předem už jsme také zajistili tři terapeuty, kteří jsou připraveni začít pomáhat.

Chceme také, aby díky osobním setkáním mohli zdravotníci navázat s terapeuty dlouhodobý vztah, aby si byli nablízku i po opadnutí největších problémů; nahromaděný stres a vyčerpání z tak těžkého boje je třeba léčit dlouho, proto je důležitý osobní kontakt.

Budu rád, pokud Vás náš projekt zaujme a dáte o něm vědět i ve svém okolí.

Petr Pavel

Armádní generál ve výslužbě, bývalý náčelník Generálního štábu Armády České republiky a předseda vojenského výboru NATO. Dnes se věnuje přednáškám a besedám s občany a s cílem dále pomáhat posilovat českou společnost, aby byla soudržná a nerozdělovali ji vnitřní konflikty, založil spolek Pro bezpečnou budoucnost.

#spolusilnejsi